Ruil Je Huis In Mooi Nederland

Nederland biedt prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen en waar de kinderen zich spelend helemaal uit kunnen leven. De ideale manier om uitgebreid te genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuur is het ruilen van je huis.

 

Meld je aan!

 

Ruil Je Huis In Mooi Nederland

Ons land kent een hoop mooie plekjes en heeft op het gebied van cultuur en natuur een hoop te bieden. Nederland biedt prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen en waar de kinderen zich spelend helemaal uit kunnen leven. De ideale manier om uitgebreid te genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuur is het ruilen van je huis. 

 

Een vakantiehuis dat voelt als thuis

Stel je voor: je vakantiehuis is geen krappe bungalow, waar je in het hoogseizoen een klein kapitaal voor neertelt. Het is niet een muffe tent of saaie stacaravan op een heel klein veldje achter op de camping. Het is geen hotelkamer, die eigenlijk te klein is voor jouw en je gezin. Wat als je vakantiehuis nu eens alle faciliteiten bezit, die je thuis ook gewend bent? Een vakantiehuis, zoals thuis. Met normale bedden en fijne matrassen. Ruime kamers, een keuken en een badkamer. Eventueel met kinderkamers en speelgoed. Er staan fietsen in de schuur en je kan de wasmachine gebruiken zonder muntje. Het bestaat echt.

Els uit Groningen: ‘De huiselijke setting is heerlijk. Het comfort van een volledige woning. Dat je in de keuken bijvoorbeeld al wat kruiden hebt staan die je kan gebruiken. De beschikking hebben over de faciliteiten van een huis, zoals je het thuis gewend bent. Alle spullen zijn gewoon aanwezig.'

Nationale Huizenruil

Nationale Huizenruil is een initiatief van een aantal enthousiaste Nederlandse ondernemers, die er graag op uit gaan in eigen land. Jaarlijks worden er 16 miljoen(!) korte en lange vakanties geboekt in eigen land, maar het vinden van een geschikte, inspirerende en betaalbare accommodatie is niet eenvoudig. Dat moet anders kunnen, vinden wij en daarom zijn we Nationale Huizenruil gestart. Op onze website kunnen huizenruilers elkaar vinden. Ze houden van Nederland als vakantieland, gaan graag een weekend weg. Door je huis te ruilen kom je op plekken waar je anders nooit aan gedacht had. Daarbij gaat huizenruil met een gesloten portemonnee. Je hebt dus nooit onverwachte kosten voorafgaand aan de ruil of nadien. Krijg je al zin? Meld je voor een klein bedrag aan bij Nationale Huizenruil. 

Ruilen - Juist in Nederland

Internationaal wordt er steeds vaker geruild voor vakanties of weekendjes weg. Dit gebeurt naar grote tevredenheid van de deelnemers. Op deze internationale websites is het vaak erg moeilijk om een bestemming in Nederland te bemachtigen. De ruilwensen van de gebruikers ligt in negen van de tien gevallen ver buiten onze landsgrenzen. Nationale Huizenruil richt zich volledig op Nederland. Je komt bij ons dus ook geen ruilwensen voor het buitenland tegen. 

 

Irene uit Brabant: ‘Ik ben gaan rondkijken op internet en kwam op verschillende huizenruil sites. Die waren allemaal gericht op het buitenland. Als ik dan bij de ruilwensen keek van een adres in Nederland, dan zochten die mensen altijd verre bestemmingen. Maar ik wil juist ruilen binnen Nederland. Toen kwam ik op de website van Nationale Huizenruil en heb me meteen aangemeld.’

Mooie plekjes

Via Nationale Huizenruil kom je in contact met andere mensen, die net als jij, in Nederland wonen. Zij zijn op zoek naar mooie bestemmingen in eigen land, waar zij een weekend of vakantie kunnen doorbrengen. Ze willen niet naar de camping of in een hotel. Vakantie door huizenruil brengt je naar plekken, waar je normaal gesproken niet zou komen. Dichtbij het centrum of op het platteland. Niet in de toeristische gebieden, maar tussen de lokale bevolking. In Nederland zijn afstanden klein. Je bent in een paar uur van noord naar zuid of van oost naar west. Ook met het openbaar vervoer zijn alle bestemmingen goed bereikbaar. De huizen zijn namelijk woonhuizen en liggen, in de regel, op centrale locaties. Dus ook als je geen auto hebt en toch op vakantie wilt, kan dat met gemak.  

Leuke mensen

Ruilen in Nederland heeft zo zijn voordelen. Je ruilt met mensen die ook Nederlands spreken. Dat is wel zo makkelijk.  Omdat de afstanden zo klein zijn, is het des te makkelijker om fysiek af te spreken met je mede-ruiler. Misschien willen jullie eerst nader kennismaken voordat er tot een ruil overgegaan wordt.  Dat is allemaal mogelijk. Je krijgt de beste tips over de omgeving, restaurants en culturele hoogtepunten. Het gebruik van fietsen, speelgoed, boeken of andere extra's wordt vaak aangeboden in de ruilprofielen. Je hoeft niet naar een receptie om deze dingen te huren. Meld je gewoon aan bij Nationale Huizenruil. 

Vertrouwen

Huisruilen is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Je zit in elkaars huis en je gaat ook geen rare dingen doen in het huis van de ander. Bovendien zorgt het contact, voorafgaand aan de ruil, ervoor dat je geen vreemden bent voor elkaar.

Els uit Groningen: 'Het is een mooi systeem, waarbij je zorg draagt voor elkaars eigendom. Daar ga je goed mee om. Als je weggaat, laat je de woning van de ander weer netjes achter. Ik kwam thuis in een schoon huis. Dat was zo fijn!'

Lage kosten

Je kan zo vaak als je wilt ruilen van huis. En omdat je geen grote afstanden hoeft af te leggen, ga je dit zeker vaker doen. Voor de kosten hoef je het immers niet te laten. Bij een huizenruil betaal je niets voor de accommodatie. Je betaalt ook niet meer dan een ander als je alleen reist of als je een huis nodig hebt dat toegankelijk is voor minder validen. Je hond kan mee, als je daarover in overeenstemming bent met de andere ruiler. Daar zijn geen extra kosten voor. Je ruilt met een gesloten portemonnee. 

Ruilen is hip

Ruilen is het nieuwe kopen. Het motto is: 'Er is genoeg' en 'als je niet kan delen, dan is er pas echt armoede'. Delen is hip en met elkaar ruilen is super trendy om te doen. De deeleconomie is booming, maar wat is het nou eigenlijk? In een deeleconomie wordt ervan uitgegaan dat wij allemaal zo veel spullen hebben dat we deze onderling kunnen uitlenen, ruilen, delen of weggeven. Dus als je een auto nodig hebt, zou je deze kunnen lenen van iemand, die de auto toch niet gebruikt. En als je een speciaal boek zoekt, is er iemand die deze wel voor je heeft. Wil je ruilen voor vakantie in eigen land, meld je dan aan bij Nationale Huizenruil.

Meld je aan!