Nieuws

Coole tips voor warme dagen

Gepubliceerd op:


De zon heeft Nederland gevonden! Voor de ervaring van een hittegolf hoef je even niet naar het buitenland. Het is namelijk tropisch warm in Nederland. Sommige mensen vinden dat heerlijk, anderen weten niet hoe ze de dagen en nachten moeten doorkomen. Je kunt natuurlijk alle ramen en deuren gesloten gehouden, maar we hebben wat coole tips voor je om zowel te genieten als te chillen.

Water, water en watermeloen

Water is essentieel tijdens de hitte. Niets lekkerder dan in het water liggen. Lukt dat niet, dan kun je ook een klein teiltje water vullen om daar je voeten in te leggen. Een koud washandje in je nek heeft hetzelfde effect op je lichaamstemperatuur. Drink daarnaast liters water. Zorg dat het water, dat je drinkt, niet te koud is. Dat werkt namelijk averechts en koelt je lichaam alleen maar tijdelijk af. Eet veel watermeloen. Deze vrucht bevat elektrolyten (zouten), die er weer voor zorgen dat je lichaam de warmte kwijt kan. Hou je niet van watermeloen, dan kun je ook een appel, mango of banaan nemen.

Een ijskoud windje

Kan je de slaap niet vatten en blaast je ventilator alleen maar warme lucht langs je? Volg dan deze instructie voor een heerlijke afkoeling:

•    vul 2 of drie petflessen  voor driekwart met water
•    plaats ze in de diepvries
•    zet de bevroren flessen voor de ventilator
•    zet je ventilator aan

Heerlijk verfrissend!

Maak je niet druk

Kleed je luchtig door een aantal laagjes over elkaar te dragen en doe vooral rustig aan. Hou eventueel een middagslaapje tijdens de warmste uren van de dag en kom in de avond weer tot leven. Eet wat later dan anders, zodat je trek hebt. Eten is namelijk erg belangrijk tijdens de warme dagen. Dus zet de barbecue buiten en geniet.

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de wereldbol en de auto aan.