Nieuws

Eindelijk lente! Trends voor de tuin

Gepubliceerd op:


Het is heerlijk als je woning een tuin of een mooi balkon heeft waar je uren kan zitten. Nu de zon eindelijk gaat schijnen is het tijd om alles wat aan de buitenkant zit aan te pakken. Het binnen naar buiten brengen. Met je handen in de aarde en daarna met je voeten omhoog in de tuinstoel. Het buitenleven is heerlijk en met onderstaande tips maak je het helemaal trendy.

Groen

Deze zomer gaan we voor groen. Steeds meer mensen halen hun bestrating eruit en maken plaats voor beplanting. En dat mag veel zijn. Het gebruik van meer natuurlijke materialen benadrukt deze trend.  Weelderige bloemperken en klimop dat vrij mag kruipen. Ronde vormen en harde materialen in combinatie met zachte elementen. De natuur dichtbij huis halen. Gewoon in je achtertuin.

Voedsel

Mensen gaan steeds meer hun eigen groenten en kruiden kweken. Moestuinen zijn helemaal hot. Er zijn diverse kweekbakken te koop, die ook zeker op een balkon zouden passen. Deze zomer zijn de aardbeien van eigen kweek. En zo handig dat als je voor de vakantie van huis ruilt, de vakantieganger in jouw huis, ook even de moestuin water kan geven. En vice versa natuurlijk.

Voor de balans

Verdiep je in de wereld van de bijen en vlinders. Met wat kleine aanpassingen maak je van je tuin een waar paradijs voor deze zeer nuttige insecten. De bijen zullen als dank je moestuin bestuiven. Mocht je daar tomaten of fruitsoorten in hebben staan, dan zullen ze hierdoor vruchtdragen. Bijen zijn met uitsterven bedreigd en kunnen jouw hulp goed gebruiken. Bovendien zorgen zij, samen met de vlinders en andere insecten, voor een natuurlijke balans in de tuin, waardoor plagen geen kans krijgen. 


Meer huis

De tuin als verlengstuk van je woonkamer. Die trend zet deze zomer door. Meer huis, door je tuin erbij te betrekken. Het interieur is op elkaar afgestemd, het kleurgebruik van de accessoires past bij elkaar en de sfeer loopt van binnen naar buiten. Het buitenleven komt centraal te staan. Eten, samenzijn en eventueel de laatste e-mails checken; als de zon schijnt, doen we dat in de buitenlucht. Reden genoeg om de tuin of het balkon 'aan te kleden' met mooie spullen en het zo aangenaam mogelijk te maken.

Inspiratie: IKEA / Praxis Tuincentrum/ Buitenleven / vtwonen

 

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de wereldbol en de trein aan.