Nieuws

De beste foto's

Gepubliceerd op:

Je bent druk bezig met het invullen van je profiel op Nationale Huizenruil. Je wilt natuurlijk dat jouw profiel er bovenuit steekt. Je wilt dat de andere gebruikers interesse krijgen in een ruil met jou, want dan kan jij ook goedkoop op vakantie of een weekendje weg. Een belangrijk onderdeel van je ruilprofiel zijn de foto's. Maar hoe zorg je voor de mooiste plaatjes?

Compositie

Bedenk, voordat je begint met het maken van de foto's wat je wilt laten zien. Wat wil je uitstralen en wat wil je, door middel van beeldmateriaal, vertellen?
Als je bijvoorbeeld de focus wilt leggen op de warme sfeer van jouw huiskamer, dan is het verstandig om in te zoomen op elementen die dat uitbeelden. Steek bijvoorbeeld wat kaarsjes aan of laat de openhaard branden en zorg dat die elementen te zien zijn op jouw foto. 

Licht

Natuurlijk licht is een must voor een mooie foto. Als je plaatjes gaat schieten van de tuin of het balkon, doe dit dan op het moment dat de zon net op is, of vlak voordat de zon ondergaat. Fotografen noemen dit de 'gouden uren'. Het licht is dan namelijk heel zacht en geeft een gouden gloed af.  Zorg dat je in je huis, zoveel mogelijk zonlicht binnen laat komen. Je zult zien dat de afbeeldingen hierdoor mooier uitkomen en je woning een stuk lichter overkomt.

Gulden Snede

Wil je een belangrijk element in je huis, tuin of in de omgeving vastleggen, probeer dan de methode van de gulden snede. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Het is een van de gemakkelijkste en effectiefste regels. Deel het beeld met twee horizontale en twee verticale lijnen op in negen gelijke vlakken. De kruispunten van deze lijnen trekken van nature veel aandacht. Met het hoofdonderwerp op een van deze kruispunten wordt de foto dynamischer en sterker. Veel camera's hebben de optie om dit raster zichtbaar te maken, terwijl je de foto maakt. Op die manier is het uitlijnen van het beeld nog makkelijker.

Je kan ook spelen met scherp en onscherp. Zoom in op hetgeen je in beeld wil brengen en laat de achtergrond vervagen. Daardoor zal de aandacht getrokken worden naar het scherpe beeld. Een achtergrond kan namelijk soms erg afleidend werken. 

Tip !

Kies je hoofdfoto zorgvuldig. Bijvoorbeeld de leuke gevel van je huis, de gezellige woonkamer of een toeristische trekpleister in de buurt.

Bewerken

Indien jezelf geen fotobewerkingsprogramma hebt, zijn er online diverse gratis programma's te vinden, die jou kunnen helpen bij het verfraaien van je foto's. 

Picasa

Pixlr Editor

Onze tip is om hier niet te veel in te overdrijven. Soms is het fijn om een storend element van de afbeelding te kunnen knippen of de foto (bij onderbelichting) te voorzien van een filter. Zorg wel dat het echt blijft. Je wilt niet een verkeerd of vertekend beeld afgeven van de werkelijkheid. 

Uploaden

Als je alle foto's hebt gemaakt van je huis, tuin en omgeving kan je deze uploaden in je profiel. Je kan meer dan één foto toevoegen. Log daarvoor eerst in op Nationale Huizenruil. De foto's zijn zichtbaar voor andere gebruikers, zodra jij het vinkje bij ja achter: 'huis tonen op website' hebt gezet. Klik daarna op 'Bewaar'. Vervolgens kun je de foto's in de goede volgorde slepen.

Heb je vragen of wil je hulp bij het aanmaken en publiceren van je ruilprofiel? Laat het ons dan weten. Je kan ons bereiken via [email protected] of via een privébericht op Facebook
Ons team staat voor je klaar, als je meer informatie wilt of vragen hebt.

Veel plezier bij het compleet maken van jouw ruilprofiel en we hopen jouw foto's binnenkort terug te zien op ons platform!

 


0
Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Laat een bericht achter

Anti-spam*
Om te versturen, klik de wereldbol en de kalender aan.